FACEBOOK NASLOVNA FOTKA

Navdihujoči govorci

ROBI GRMEK
"Sem plesalec, pa kaj!"

Robi Grmek živi ples. Ko je pred dobrim desetletjem pripeljal hip hop v Novo mesto, si tudi sam ni predstavljal, kakšno evforijo bo sprožil. V njegovem Plesnem studiu Novo mesto dosežki govorijo sami zase, saj so med plesalci in ekipami svetovni in evropski prvaki vseh starosti. Da uživa v svojem poslanstvu,  se vidi na vsakem njegovem koraku, ki ga pa še najraje zapleše. 

NEJC SMODIŠ
"Življenje je umetnost"

Nejc Smodiš je svobodni umetnik, ki na vse aspekte življenja;  na izgovorjene besede, na dejanja, na medsebojne odnose… gleda skozi oči umetnosti. Samouk, ki se je preizkusil v mnogih tehnikah, se zadnja leta posveča predvsem digitalnemu ustvarjanju. Udejstvuje se tudi na glasbenem področju kot vokalist in tekstopisec, tuja mu nista niti režija ter produkcija videospotov. Veseli ga delo z mladimi, deljenje znanja in organizacija kulturnih dogodkov.

NASTIJA FIJOLIČ
"Neprilagojena"

Nastija Fijolič je fotografinja, vlogerka, aktivistka, plesalka in občasno komičarka. Večino  časa posveča osveščanju ljudi o drugačnosti, ki je vse prej kot slaba. Želi si, da bi vsi ljudje imeli enake možnosti. Meni, da je humor sredstvo, s katerim ljudem zlezeš pod kožo,  še bolj pa orodje za ustvarjanje sprememb. Pravi, da je vedno nekaj, kar nam ne ustreza, zakaj ne bi iz tega naredili odlične zgodbe in jo ljudem predstavili kot nekaj dobrega.

MIRKO VORKAPIČ
"Junak ali strahopetec"

Mirko Vorkapić je novinar, raper in nekdanji uspešni tekmovalec v tajskem boksu. V športu je še vedno dejaven kot trener, osrednjo vlogo v njegovem življenju pa je zavzelo novinarstvo. V vsakdanje izzive poklica na 24ur.com, kjer so mu najljubše reportaže, ne beži pa tudi od zahtevnejših (geo)političnih in ekonomskih tem, vnaša zmes športne discipline in kreativnosti. Je avtor in voditelj prve oddaje o borilnih veščinah pri nas 24RUND. 

DUŠAN VUKČEVIČ
"Klik"

Dušan Vukčević se s 3D programi poklicno ukvarja več kot poldrugo desetletje. Iz svoje hišne pisarne v Beli krajini sodeluje z vrhunskimi studii in podjetji iz celega sveta. Odlikuje ga izostren čut za podrobnosti, kar je prepoznala tudi mednarodna stroka, ki je njegove projekte nagradila. Nedavno je bilo njegovo delo objavljeno v knjigi Great talks about photorealism. V strokovni reviji 3D artist so ga uvrstili med 100 najboljših ustvarjalcev v 3D programih na svetu. 

GREGOR ŠTASBERGAR
"Ljubezen do..."

Gregor Strasbergar je pevec, skladatelj, tekstopisec in kitarist novomeške indie pop zasedbe MRFY, s katero že šest let aktivno deluje in raste na slovenski sceni.

Na FDV-ju je diplomiral iz novinarstva, nekaj let je bil spiker na radiu Krka, glas posoja v reklamah in občasno sodeluje pri ustvarjanju videospotov.

KONTAKT

KJE NAS NAJDETE

ⒸEkonomska šola Novo mesto, Višja strokovna šola, 2020