Erasmus+ na Nizozemskem


Damjana Možic in Sonja Kukman sva se udeležili izobraževanja v okviru programa Erasmus + v Zwolleju na Nizozemskem. Izobraževanje je potekalo od 3. do 6. marca 2020 na Deltion College.

Poleg gostiteljev so se srečanja udeležili tudi partnerji iz Wellant College, Houten Nizozemska,  Gradia, Jyväskylä Finska,  Nazaret, San Sebastian, Španija in Newtownabbey, Belfast, Severna Irska.

Po uvodnih predstavitvah posameznih partnerjev smo izmenjali izkušnje s področja poučevanja podjetništva s poudarkom na dizajnerskem razmišljanju in reševanju podjetniških izzivov.

Naslednji dan je bil namenjen delu v podjetniškem centru Brainz. Gre za co-working prostor za mlade podjetnike, ki so nam predstavili možnosti in načine dela, ki jih nudi ta center. V  prostorih se izvaja tudi pouk podjetništva za dijake gostiteljske šole.

V nadaljevanju smo udeleženci oblikovali prijavo za skupni 3-letni projekt s področja podjetništva. Poimenovali smo ga »4D Entrepreneurship – Dream, Design, Dare, Do!«  in ga bomo prijavili do konca marca 2020. Dokončno smo oblikovali izhodišča, cilje in strategijo projekta.

V večernih urah smo se udeležili dneva odprtih vrat na Deltion College. Ogledali smo si njihove prostore, učilnice in delavnice, namenjene številnim različnim izobraževalnim programom.

V času našega obiska je bil organiziran tudi voden ogled Amsterdama s poudarkom na zgodovinskem razvoju gospodarstva in podjetništva. Ogledali smo si tudi nekatere kulturne znamenitosti.

 

Damjana Možic in Sonja Kukman